Triotrac zelfrijder gekozen vanwege de zeer hoge uitkuilcapaciteit en de standaard vierwielaandrijving

"Het laden gaat heel makkelijk, snel en bovendien hoeft er nauwelijks geveegd te worden. Ook het onderhoud van de machine is eenvoudig", volgens de gebroeders Wester.


Guy en Christian Wester runnen een melkveebedrijf in Alzingen, in het zuiden van Luxemburg met circa 120 melkkoeien, jongvee en stieren; in totaal 400 stuks vee. Sinds anderhalf jaar zijn ze de trotse bezitter van een zelfrijdende voermengwagen Triotrac 2 met een inhoud van 24 m3. Hiervoor hadden ze een getrokken zelflader met een frees, die aan zijn capaciteitsgrens kwam. Bovendien had de frees veel slijtage.

“Gecharmeerd van het snijsysteem op de Triotrac”.

De broers Wester waren vooral gecharmeerd van het snijsysteem op de Triotrac. Ze vinden het prettig dat het snijmes onderhoudsarm is en, vooral in gras, een zeer hoge uitkuilcapaciteit heeft. Alle voercomponenten zoals stro, ronde en vierkante balen, meel, etc. zijn probleemloos te laden. Ook de mengkwaliteit bevalt erg goed, mede daardoor hebben ze voor de Triotrac gekozen. Een ander groot voordeel van de Triotrac is, volgens de broers, de standaard vierwielaandrijving. Op hun erf is veel hoogteverschil en het kan in de winter behoorlijk glad worden. Vierwielaandrijving is dan absoluut onmisbaar.

“De Triotrac is de enige zelfrijdende voermengwagen op de markt waarvan de cabine de naam cabine verdiend”!

Christiaan Wester: “De Triotrac is de enige zelfrijdende voermengwagen op de markt waarvan de cabine de naam cabine verdiend!” “Het is de ruimste cabine van alle zelfrijdende voermengwagens. In de cabine van bijna alle andere leveranciers zit je niet echt comfortabel maar in de Triotrac cabine wel. Het zicht is bovendien altijd goed omdat je de cabine in hoogte kunt verstellen”. Er worden drie rantsoenen per dag gevoerd, met een hoog grasaandeel. De Triotrac heeft een enorm hoge uitkuilcapaciteit en laat bovendien een superstrakke kuil achter met zeer weinig voerverlies.

“De Triotrac laat een superstrakke kuil achter met zeer weinig voerverlies”.

De broers Wester hechten veel waarde aan een opgeruimd erf en netheid bij de kuil. “Het laden gaat makkelijk, snel en bovendien hoeft er nauwelijks geveegd te worden”. Ook het onderhoud van de machine is eenvoudig. De machine is overzichtelijk zodat je als veehouder zelf veel onderhoudswerkzaamheden kunt uitvoeren”.

Triotrac         Stel een vraag