30 kuubs voermengwagen met Shifttronic 3-speed uitgeleverd aan "Westerkamp-Holsteins" in Shirtingen (Sleeswijk-Holstein/D.).

Kim Saß-Hauschildt en Jasper Banse zijn blij met de nieuwe Trioliet voermengwagen

Solomix 3/3000 L VLH-B-T met dwarsafvoerband aan de voorzijde en een premixschuif middenachter

RD 4000 remote display

Lage vermogensbehoefte en compleet leegdraaien van de mengkamer dankzij de volautomatische Shifttronic 3-speed reductiekast

De familie Saß-Hauschildt heeft gekozen voor een voermengwagen van 30 cbm. Waarom kozen ze voor een Trioliet voermengwagen?

Jasper & Kim, gefeliciteerd met de aankoop van jullie nieuwe Trioliet voermengwagen Solomix 3/3000 L VLH B-T met Shifttronic 3-speed en roestvaststalen liners. Stel jullie bedrijf eens in het kort aan ons voor. 

"We runnen samen met onze 13 medewerkers een melkveebedrijf met ongeveer 400 hectare op ca. 30 km ten noordwesten van Hamburg, Duitsland. Op dit moment houden we 730 koeien inclusief jongvee met een gemiddelde jaarproductie van ca. 13.000 kg melk, we produceren ongeveer 9 miljoen kg melk per jaar." 

Er is een ruime keuze in het aanbod van de diverse types voermengwagens. U voerde tot nu toe met een niet-zelfladende voermengwagen en heeft nu opnieuw gekozen voor hetzelfde type voermengwagen. Waarom?

“Een zelfrijdende voermengwagen is in aanschaf goedkoper dan een niet-zelfladende voermengwagen, tractor en de benodige laadtechniek. Daarnaast biedt de zelfrijder meer comfort voor de bestuurder. Een bijkomend pluspunt is het gladde snijvlak. Vanuit dat oogpunt hadden we beter een zelfrijder kunnen kopen. Onze voermengwagen draait echter zo'n 2.000 uur per jaar, dus bedrijfszekerheid staat voorop. We moeten 365 dagen per jaar onze koeien voeren, dus we zijn met een top-ladende voermengwagen wat flexibeler.
 
Mocht een onderdeel van de voerketen uitvallen, dan hebben we met dit systeem sneller een vervangende oplossing om toch te kunnen voeren. De afhankelijkheid van servicepartners mag niet worden onderschat. Gezien de steeds complexere techniek en het tekort aan geschoolde arbeidskrachten, zie ik bij zelfrijders meer problemen dan voordelen. Uiteindelijk gaat het om de jaarlijkse kosten van de voerketen. Uit ervaring weet ik dat het voordeel misschien niet in de eerste 2 jaren ligt, als de machine nog relatief nieuw is, maar wel in de daaropvolgende jaren als de jaarlijkse kosten lager zijn dan bij een zelfrijder. Vandaar mijn bewuste keuze voor een niet-zelfladende voermengwagen. Maar dat dient iedere veehouder voor zichzelf maar uit te rekenen en te beslissen”.

De goede afwerking, de mengkwaliteit en ook de lage vermogensbehoefte hebben ons overtuigd  

Hoeveel rantsoenen worden er gemaakt?

“We voeren in totaal 6 verschillende rantsoenen, 2x jongvee, 2x droge koeien en 2x melkkoeien. Het rantsoen van de melkkoeien bestaat uit 60-65% ruwvoer, waarvan ca. 80% maïskuil en 20% graskuil. De rest bestaat uit zelf-samengesteld krachtvoer. D.m.v. het toevoegen van water wordt het drogestof gehalte aangepast naar 37-39% om te voorkomen dat de koeien selecteren ”.

 “Het belangrijkste punt is de kwaliteit van de mix. We beoordelen dit elk kwartaal via TMR-audits via onze voeradviseur en indien nodig vaker. Bovendien moet de wagen snel mengen en volledig leeggedraaid kunnen worden, zonder lastige gedoe met het aanpassen van het aftakastoerental. Tenslotte moet een hoge bedrijfszekerheid gegarandeerd met minimale slijtage, vandaar de roestvrij stalen liners aan de binnenzijde van de mengkuip ”.

Waarom koos u voor een Trioliet Solomix 3? 

 “De goede afwerking, de mengkwaliteit en ook de lage vermogensbehoefte hebben ons overtuigd. Onze Fendt 313 heeft 13 tot 18% minder brandstof nodig bij dezelfde mengtijd. Aangezien het onze eerste Trioliet machine is, kan ik alleen maar zeggen: de voermengwagen overtuigd in gebruik en de servicegraad is hoog”

Hartelijk dank, veel plezier met uw Trioliet voermengwagen en we wensen jullie veel succes met uw mooie bedrijf.

Verdere info: www.westerkamp-holsteins.de

Meer over Shifttronic

Naar Solomix 3 voermengwagens

Stel een vraag