Actie: Gratis stroomrail bij aanschaf van een Triomatic voerrobot

Wie jarig is trakteert!

 

Het Triomatic automatisch voersysteem bestaat dit jaar 15 jaar! Dat is voor ons reden om te trakteren. Iedereen die in de periode 15 september t/m 15 december 2021 een rijdende of hangende Triomatic voerrobot aanschaft, krijgt van ons de stroomrail GRATIS. Het voordeel kan oplopen tot wel €15.000,-. Dus kijk snel welk systeem het beste bij u past en vraag uw dealer naar de voorwaarden.

We hebben maar liefst drie verschillende voerrobots die gecombineerd kunnen worden met één van de vier verschillende voerkeukens. Het allereerste Triomatic automatische voersysteem voert al sinds 2006 bij Melkveehouderij Maatschap Petter in Ommen. Sindsdien zijn er wereldwijd honderden Triomatic automatische voersystemen geïnstalleerd en hebben we het meest uitgebreide programma op het gebied van automatisch voeren

Het voordeel kan oplopen tot wel € 15.000,-

 

Wat zijn de voordelen van een Triomatic voerrobot met stroomrail?

  •   Enorm hoge capaciteit doordat de robot kan mengen tijdens het rijden, wel 40 tot zelfs 60 ladingen per dag zijn mogelijk!
  •   Met 1 voerrobot kan tot wel 700 GVE gevoerd worden!
  •   Lange levensduur; onze 1e Triomatic draait al 15 jaar!
  •   Lagere onderhoudskosten; ca. € 25,- / GVE/jaar
  •   Een stroomrail voorziet de robot van elektriciteit, maar vraagt geen bouwkundige aanpassingen aan de stal. 
  •   Altijd de meest optimale mengkwaliteit, zelfs bij kleine mengsels vanaf 60 kg!

In 2006 is het eerste Triomatic automatisch voersysteem geinstalleerd bij Mts. Petter in Ommen. Het melkveebedrijf, geleid door Herman van Dijk, Henry Petter en zoon Arie, omvat 250 melkkoeien. Het voordeel van het automatisch voersysteem is dat er tot één honderdste achter de komma gestuurd kan worden en zo het beste rendement kan worden gehaald. Henry:  “De hoge voerefficiënte, tussen de 1.55 en 1.57, is te danken aan allerlei verschillende factoren. Het gaat niet alleen om het voeren, maar om het totale (kosten)plaatje. Wij proberen zelfvoorzienend te zijn als het gaat om ruwvoer en we kopen minder fosfaatrijke producten in. Zo beperken we ook de hoeveelheid fosfaat die afgevoerd moet worden. Zo kun je heel nauwkeurig werken en haal je een hoog rendement in je totale bedrijfsvoering. We streven niet naar meer, maar naar beter. Het automatisch voersysteem zorgt dat je die flexibiliteit hebt.” 

Er ligt altijd vers voer

Voorheen werd er twee uur per dag gevoerd, zo’n veertien uur per week. “Tegenwoordig kost het voeren ons slechts 4,5 uur werk per week. Er gaat zo’n 80 ton ruwvoer per week doorheen en er is maar ca. 15 kg restvoer. Het is bovendien mogelijk om meerdere groepen, meerdere keren per dag te voeren. Er is ligt dus altijd vers voer. Zelfs een klein rantsoen samenstellen voor drie droge koeien is mogelijk. Dat is een heel belangrijke factor. Hoe beter je de droge koeien kunt bedienen, des te beter ze presteren en des te minder problemen er later ontstaan. Op dat vlak is het automatisch voersysteem echt concurrerend met loonwerk want nu voeren we de droogstaande koeien twee keer per dag i.p.v. één keer in de twee dagen. Dat is het beste voor de beesten. 
 

“Het heeft ons meer gebracht dan we van tevoren ooit hadden kunnen bedenken"

Henry: “Het heeft ons meer gebracht dan we van tevoren ooit hadden kunnen bedenken. Met name de flexibiliteit in tijdsindeling is een groot pluspunt. We kunnen nu een paar dagen vooruit, zonder dat we er naar om hoeven te kijken. Het inkuilen kunnen we nu bijvoorbeeld zelf doen in plaats van dat we het uitbesteden. Bovendien is de rangorde in de groep weg omdat er altijd vers voer ligt en zijn de vaste voertijden en de hoge voerfrequentie belangrijk. Dat brengt rust in de stal. De vaarzen doen het bovengemiddeld goed in de koppel.”

Maar niet alleen de koeien hebben er voordeel aan. Ik heb zelf ook hobby’s en daar kan ik nu tijd voor vrijmaken. Ook niet onbelangrijk natuurlijk”, lacht Henry.  

Actievoorwaarden:

•    Actie alleen geldig voor orders in de actieperiode 15 september 2021 tot en met
     15 december 2021
•    Actie gratis stroomrail alleen in combinatie met de Triomatic T30 en Triomatic T40 voerkeuken
•    Maximaal 200 meter stroomrail gratis
•    Actie geldt alleen voor Europa en Canada

 

Bekijk automatische voersystemen


Lees ook: 
Melkveebedrijf Petter over 10 jaar automatisch voeren
Minder restvoer met Triomatic automatisch voersysteem