Het laatste nieuws

Winnaar Trioliet FanFriday aan het woord

“Na het uitvoerig testen van verschillende merken voermengwagens is de mengkwaliteit van de Trioliet voermengwagen het beste gebleken” verteld Arthur Blenke, melkveehouder in Saasveld (Nederland). Arthur Blenke is de winnaar van de Trioliet Fan Friday actie in December 2023.

 

De kwaliteit van het mengen als belangrijkste uitgangspunt.

Bij de uitreiking van de Trioliet FanFriday prijs vertelt Arthur Blenke over de aanschaf van zijn voermengwagen Solomix 2 2400 ZK (24 m3). Omdat zijn voorgaande voerwagen niet meer functioneerde moest Arthur op zoek naar een nieuwe voermengwagen. De kwaliteit van het mengen is erg belangrijk voor hem, vandaar dat hij besloot om een uitvoerige test te doen met 4  verschillende merken voermengwagens. Hierbij is de mengkwaliteit van het gemengde rantsoen getest met behulp van een schudbox. Uit deze test kwam de mengkwaliteit van het rantsoen uit de Trioliet voermengwagen als beste naar voren, in vergelijking met de andere geteste voermengwagens. 

Minder schommelingen in productie door precies voeren

Momenteel heeft Arthur de Solomix 2 voermengwagen een jaar in gebruik. Hij voert dagelijks naar alle tevredenheid en zijn verwachting is dat hij dat ook nog vele jaren zal blijven doen! Arthur laadt en voert zeer secuur, dit doet hij om een constant rantsoen te waarborgen.

Hij vertelt: “door precies te voeren kan ik snel zaken vaststellen of uitsluiten en daarmee de productie op een hoog niveau houden”

Voermengwagens