Het laatste nieuws

Triotrac New Edition

De Triotrac zelfrijdende voermengwagen is al jaren een grote meerwaarde op diverse melkveebdrijven. Met de nieuwe versie, de 'New Edition' is er een versie die nog beter aan de wensen van de veehouder tegemoet komt. De nieuwe Triotrac is voorzien van een ruimere, comfortabele cabine, een telescopisch snijd- laadsysteem dat tot zes meter hoog kan uithalen en een ECOdrive en I-Control systeem voor brandstof- en milieubesparing. Maar dat is nog niet alles.

Grote capaciteit
De 1,85 meter brede opvoerband heeft een enorme capaciteit en kan alle voersoorten op hoge snelheid verwerken, of het nou gaat om droge volumineuze of om zware natte producten. Het telescopische snijd- laadsysteem met automatische snijcurvesturing heeft als voordeel dat het recht boven de kuil kan worden geplaatst en het voer recht wordt afgesneden. Zo blijft er een rechte, gladde kuilwand achter met een perfecte dichtheid.

Intelligente techniek
De bediening van de Triotrac New Edition is eenvoudig. Met een joystick kiest u de modus voor laden of uitdoseren. Het I-Control systeem zorgt voor een automatische, lastafhankelijke aansturing van de hydraulische systemen waardoor de energie efficiënt wordt ingezet en het maximale vermogen wordt geleverd daar waar het nodig is. Samen met de ECOdrive rijaandrijving maakt dit de Triotrac tot een zuinige machine. 

Het mengsysteem bestaat uit het bekende verticale 2-vijzelprincipe van Trioliet. Door de unieke vorm van de mengkuip wordt het voer niet alleen in verticale maar ook in horizontale richting geduwd waardoor een perfect mengresultaat ontstaat, het 'Dual Flow' principe. Met de joystick kan vervolgens de uitdoseerhoeveelheid en -snelheid exact worden bepaald. Daarnaast kan het programmeerbare weegsysteem worden uitgebreid met het TFM Tracker voermanagementprogramma, waarmee rantsoenen eenvoudig kunnen worden geprogrammeerd en geanalyseerd.

Te zien op de Agritechnica tot 14 november 2015, Hal 25 Stand C06

 

<link http: producten.trioliet.nl zelfrijders triotrac.html external-link-new-window external link in new>Meer info...