Het laatste nieuws

Trioliet winnaar WTC Export Award

Robert Liet, algemeen directeur

Vreugde bij de uitrijking

WTC Twente Export Award 2015

Trioliet is de winnaar van de WTC Twente Export Award 2015. De prijs werd gisteravond uitgereikt tijdens het Internationaal Business Forum in Hengelo. “De Export Award is een kroon op ons werk. Ondanks de veranderende internationale exportmarkt zijn we de juiste weg ingeslagen. Er liggen wereldwijd nog zoveel kansen voor het oprapen, die moeten we met beide handen grijpen. Onze mensen zijn daar dagelijks mee bezig”, aldus een trotse Robert Liet, algemeen directeur van Trioliet. "We exporteren maar liefst 85% procent van de machines naar meer dan vijftig landen zoals Duitsland, Frankrijk, Rusland, de Verenigde Staten, China, Japan, etc."

De World Trade Center Twente Export Award is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een bedrijf dat zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Bij het beoordelen van de genomineerden heeft de onafhankelijke vakjury onder meer gekeken naar exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. 

We opereren in een sector die zich kenmerkt door schaalvergroting en professionalisering. Ons familiebedrijf telt 32 eigen rayonmanagers in diverse landen en heeft daarnaast een groot aantal importeurs dat de machines wereldwijd vermarkt. Innovatie en ontwikkeling zijn belangrijke speerpunten voor Trioliet. Inmiddels hebben we meer dan veertig patenten op onze naam staan en staan we in de top 10 van patentaanvragen in het MKB in Nederland. Robert Liet: “Export en innovatie hebben geleid tot een stabiele groei en goede resultaten. Het zit in het DNA van de medewerkers en is ingebed in de gehele organisatie. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd in personeel en techniek om de positie als marktleider te verstevigen en ons marktaandeel verder uit te breiden.”

<link internal-link internal link in current>HR Foto's