Het laatste nieuws

Trioliet opent energiezuinige poedercoatinstallatie

Trioliet investeert verder in duurzaamheid


Trioliet beschikt sinds kort over een nieuwe uiterst energiezuinige poedercoatinstallatie. Met deze installatie is de capaciteit aanzienlijk verhoogd terwijl er ruim 40% minder energie verbruikt wordt ten opzichte van de vorige installatie. Door de toepassing van een vernieuwde techniek van voorbehandeling van het staal is de corrosiebestendigheid met nog eens 30% verbeterd.

De nieuwe poedercoatinstallatie is op donderdag 25 april jl. officieel in gebruik genomen door Patrick Welman, burgemeester van Oldenzaal, Rita Liet, Kees Liet, Robert Liet en Marc Jansen, Trioliet CEO.

Snellere doorlooptijd met minder energie

Het bijzondere aan de nieuwe poedercoatlijn is dat deze één enkele moffeloven heeft in plaats van twee. De conventionele gasoven heeft plaatsgemaakt voor een energiezuinige infrarood oven. Dankzij een nieuwe, speciaal ontwikkelde coating kan de tweede laag direct na de eerste laag worden aangebracht, zonder dat de onderdelen tussendoor de verwarmd hoeven te worden. Dat spaart dus een oven uit, omgerekend bespaart dat 75.000 m3 aardgas per jaar. Dus er wordt een snellere doorlooptijd gerealiseerd met minder energie.

Productieproces verder verduurzamen
Het railsysteem is voorzien van een zgn. Power & Free systeem. De hangbaan stuurt hierbij de hele installatie aan. Van elke traverse aan de transportketting wordt data bijgehouden, zoals artikelnummer, kleur, straalrecept, droogtijd en moffeltijd. De straal- en poedercabines gebruiken bovendien de zonne-energie die de 4.400 zonnepanelen op het dak van de productiehallen genereren. Zo verduurzaamt Trioliet het productieproces steeds verder. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen