Het laatste nieuws

Nieuw: Solomix P ZKX

 

Voor veehouders die een voermengwagen met een grote capaciteit nodig zijn en daarnaast een grote hoeveelheid stro willen instrooien heeft Trioliet de Solomix P ZKX in het assortiment opgenomen. Een voermengwagen uit de X-range (zware uitvoering) met stroblazer, verkrijgbaar met een inhoud van 24, 28 of 36 m3.

De <link http: producten.trioliet.nl voermengwagens solomix-p-zkx.html external-link-new-window externe link in nieuw>Solomix P ZKX is de nieuwste machine in het<link http: producten.trioliet.nl voermengwagens solomix-p2.html external-link-new-window externe link in nieuw> programma van voermengwagens met stroblazer. Het is de robuuste variant op de Solomix P1 en P2. Deze krachtpatser met zware aandrijflijn beschikt over 2 of 3 verticale Long Life vijzels (22 mm) die direct steunen op het chassis. De dikke wanden (10 mm) geven de mengkuip extra stevigheid en een langere levensduur.

De Solomix P ZKX beschikt standaard over twee hydraulische doseerschuiven rechts- en linksvoor (type 2400 en 2800) of twee aan de rechterkant (type 3600). Om het mengproces bij een gevulde voermengwagen zonder problemen op te starten wordt de machine geleverd met een schakelbare reductiekast. Het gevraagde tractorvermogen varieert van 120pk (88 kW) tot 177pk (130 kW), afhankelijk van het type. Optioneel kan de Solomix P ZKX worden uitgevoerd met de <link http: producten.trioliet.nl accessoires shifttronic.html external-link-new-window externe link in nieuw>Shifttronic 2 of 3 speed, de onder last schakelbare reductiekast die automatisch naar het meest optimale toerental schakelt zodat de tractorkoppeling minder te lijden heeft en een flinke hoeveelheid brandstof kan worden bespaard.

De lage blaaspijp met hydraulisch bedienbare blaasmond is voorzien van een rad met zes blaas-/werpschoepen. Het stro kan hiermee met gemak tot wel 25 meter diep worden ingestrooid. Om het dwarrelende stof te reduceren kan een nevelinstallatie met watertank worden gemonteerd. Deze bevochtigt het stro waardoor er minder stofdeeltjes en micro-organismen in het rond zweven. Niet alleen comfortabeler maar ook hygiënischer voor mens en dier. De watersproeier is geïntegreerd in het blazerhuis en besprenkelt het stro voordat het de blaasmond verlaat. De watertank heeft een inhoud van 100 liter en is aan de voorzijde van de machine gemonteerd.

Met de Solomix P ZKX heeft Trioliet haar assortiment stroblazers aangevuld met een echte krachtpatser. Een aanwinst voor veehouders die efficiënte bedrijfsvoering belangrijk vinden.


Bekijk <link http: producten.trioliet.nl voermengwagens solomix-p-zkx.html external-link-new-window externe link in nieuw>hier de Solomix P video