Het laatste nieuws

Met voerrobot slechts één keer per drie dagen voeren

Homme Dijkstra van Melkveebedrijf De Telegraaf in Rottum (Fr.) vrijdag 5 september de opening van zijn nieuwe melkveestal. De stal biedt ruimte aan 215 melkkoeien en is voorzien van een Triomatic T40 <link http: producten.trioliet.nl automatisch-voeren.html external-link-new-window externe link in nieuw>automatisch voersysteem en vier melkrobots. Zo is de maatschap Dijkstra, bestaande uit Homme, zijn vrouw Yvonne en zijn ouders, klaar voor de toekomst. 

Er is gekozen voor een <link http: producten.trioliet.nl automatisch-voeren.html external-link-new-window externe link in nieuw>automatisch voersysteem omdat er plannen zijn om uit te groeien naar 300 melkkoeien. "We hebben bewust gekozen voor een voerrobot om te besparen op personeelskosten en minder tijd kwijt te zijn aan voeren. Eerst was ik anderhalf uur per dag bezig met voeren. Nu hoef ik slechts één keer per in de drie dagen het voer in de bunkers te zetten. Dat kost me één uur per drie dagen. Bovendien zijn de koeien gezonder omdat ze meerdere keren per dag vers voer krijgen, ook 's nachts."

"We hebben vooraf meerdere automatische voersystemen bekeken, maar het systeem van Trioliet sprak ons heel erg aan omdat de kwaliteit van het voer goed blijft. Het snijdsysteem zorgt dat er nette plakken voer van de kuilblokken worden afgesneden, waardoor het voer in de blokken niet opwarmt en de conditie optimaal blijft", aldus Homme Dijkstra.

 

<link http: youtu.be sphuyz-vq2q _blank external-link-new-window externe link in nieuw>Bekijk de video van het volledige interview

<link http: www.trioliet.nl nl nieuws nieuws_over_trioliet item haal_meer_uit_ruwvoer_met_automatisch_voersysteem _blank external-link-new-window externe link in nieuw>Haal meer uit ruwvoer met automatisch voersysteem