Het laatste nieuws

TRIOTRAC X-RANGE (28 m³ en 32 m³)

De Heavyduty zelfrijdende voermengwagens met uitkuilhoogte tot ruim 8 meter. De Triotrac zelfrijder is al bijna 20 jaar een betrouwbare kracht en grote meerwaarde voor melkveehouders en loonwerkers. De nieuwe Triotrac X-Range beschikt over verbeteringen die nog beter aan de wensen van de veehouders en loonwerkers tegemoet komt.

 

De Triotrac X2 3200 is standaard voorzien van een telescopisch snijd-laadsysteem met een uitkuilhoogte tot wel 8,20 meter hoog, een heavy duty mengkuip met Trionox bekleding, vijzelaandrijving met zware planetaire aandrijvingen, drie zware assen met 6x 445/65 R22.5 banden en een extra brede dwarsafvoerband. Het kleinere broertje, de Triotrac X2 2800 heeft standaard een uitkuilhoogte tot 6 meter en is voorzien van 2 assen.

En dat is niet alles!

Verliesvrij laden en behoud van voerstructuur

Door de stijgende voerprijzen wordt het steeds belangrijker om de kwaliteit van het ruwvoer op peil te houden en de verliezen zo laag mogelijk te houden. Veehouders steken veel tijd, geld en energie in het inkuilen van ruwvoer. Het is daarom essentieel dat de kwaliteit van het ruwvoer behouden blijft bij het uitkuilen, zodat het voer van dezelfde kwaliteit is wanneer het voor de koe ligt. Dat is mogelijk. De wijze van uitkuilen is daarbij van groot belang. Het snij-laadsysteem van de Triotrac laat een perfect recht en glad afgesneden kuilwand achter. Hierdoor wordt voorkomen dat er opwarming in de kuil ontstaat bij minimaal brokkelverlies. Tevens blijft de structuur van het voer intact. Met het laadsysteem kunnen alle mogelijke voersoorten, ook grote ronde of vierkante balen, snel en nauwkeurig worden geladen.

Perfect mengresultaat
Het mengsysteem bestaat uit het bekende verticale 2-vijzelprincipe van Trioliet. Door de unieke vorm van de mengkuip wordt het voer niet alleen verticaal maar ook in horizontale richting geduwd, waardoor een perfect mengresultaat ontstaat, het ‘Dual-Flow’ principe. Met de joystick kan vervolgens de uitdoseer hoeveelheid en –snelheid exact worden bepaald. Zo heeft u het voerproces perfect in de hand. Daarnaast kan het programmeerbare weegsysteem worden uitgebreid met het ‘TFM’ voermanagementprogramma, waarmee rantsoenen eenvoudig kunnen worden geprogrammeerd en geanalyseerd en krijgt u de volledige controle over het voerproces.

Laag brandstofverbruik en optimaal zicht

De 6-cilinder FPT common-rail dieselmotor van 270 pk en de I-control zorgen voor een laag brandstofverbruik. Bovendien is de motor op een speciale rail gemonteerd, zodat het motorblok beter toegankelijk is voor onderhoud. De comfortabele en ruime cabine is hydraulisch in hoogte verstelbaar, geeft een optimaal zicht tijdens het transport en draagt bij aan de veiligheid op en rond het erf. De Triotrac X-Range is bijzonder geschikt voor grote rundveebedrijven die hun vee uiterst nauwkeurig en efficiënt willen voeren. De Triotrac X-Range is verkrijgbaar met een inhoud van 28 m³ en 32 m³. Daarmee loopt het Triotrac assortiment van 14 m³ tot en met 32 m³.

Voordelen van de Triotrac X-range:

  • Snij-laadsysteem met een uitkuilhoogte tot 8,20 meter;
  • Grootste laadvermogen onder de zelfrijdende voermengwagens;
  • Extra brede afvoerband van 1 meter voor een hoge doseercapaciteit;
  • Robuuste mengkuip van 6 mm staal met 4 mm Trionox-liners;
  • X-Range vijzelaandrijving met zware planetaire tandwielkasten;
  • Drie heavy duty assen met 6x 445/65 R22.5 banden;
  • Lagere bodemdruk en hoger laadvermogen dankzij liftas;
  • Standaard uitgevoerd met vierwielbesturing en -aandrijving.
  • Enorme laadcapaciteit en een uitkuilhoogte tot ruim 8 meter.

Voor verdere informatie:  Jeroen Meijerink (PR Manager), pr@trioliet.com

Meer informatie Triotrac