Het laatste nieuws

Smartrac populair bij middelgrote bedrijven


De compacte zelfrijder Smartrac komt tegemoet aan de behoeftes van kleine en middelgrote agrarische ondernemingen. De machine is economisch aantrekkelijk vanwege het lage brandstofgebruik en de behandeling van de voerstructuur, waardoor nauwelijks verlies plaatsvindt. Geen wonder dus dat de Smartrac populair is onder melkveehouders, vooral in tijden van kostenbesparingen.


De Smartrac is in feite een zelfrijdende versie van de voermengwagen type Gigant. De achterkant van de laadbak zakt tot op de vloer waarna het kuilvoer plak voor plak afgesneden wordt. Per keer kunnen 3 plakken geladen worden. Dankzij het hydraulisch uitschuifbaar snijbord heeft de Smartrac een maximale uitkuilhoogte van maar liefst 4,5 meter, een behoorlijke hoogte voor deze compacte machine. Het snij- laadsysteem laat een perfect gladde kuilwand achter, waardoor broei geen kans krijgt.

Het brandstofverbuik is laag vergeleken met zelfrijders van andere aanbieders. De Smartrac verbruikt ongeveer 7 liter brandstof per uur. De JCB-dieselmotor heeft een vermogen van 56 kW (76 pk) en haalt een maximum snelheid van 25 km/u. Bovendien is de stoel 180° draaibaar, d.w.z. in transportstand staat de stoel gewoon recht en tijdens het laden wordt de stoel inclusief bedieningsconsole 180°gedraaid zodat er optimaal zicht is tijdens het laden.

De Smartrac richt zich op de middelgrote rundveebedrijven die groepen van 50 tot 120 koeien op efficiënte wijze willen voeren. De zelfrijdende en zelfladende voermengwagen is compact en wendbaar en is verkrijgbaar met een inhoud van 10m³ en 12m³.