Het laatste nieuws

Shifttronic 2-Speed Compact

Automatische reductiekast voor kleine voermengwagen kan tot wel 30% brandstof besparen

Dit is de Shifttronic 2-speed Compact, de jongste telg in de Shifttronic familie. De Shifttronic 2-speed Compact is een powershift voor de kleinere voermengwagens met een inhoud van 8 tot en met 24 kuub*. De reductiekast schakelt, onder last, automatisch op/af op basis van het gewicht in de voermengwagen. Dat betekent dat de Shifttronic tijdens het laden automatisch terugschakelt als het gewicht bereikt is of als het mengen te zwaar wordt. Omdat er automatisch op het juiste moment wordt geschakeld, wordt de aandrijflijn van zowel de tractor als de mengwagen ontzien en kan er tot wel 30% brandstof bespaard worden. Dankzij de Shifttronic 2-speed Compact volstaat bovendien een relatief lichte tractor.

Het schakelmoment, gebaseerd op het gewicht, stelt u per rantsoen eenvoudig in met de Shifttronic app op uw smartphone. Op basis van het ingevoerde gewicht schakelt de Shifttronic 2-speed Compact op en af naar het meest optimale vijzeltoerental zonder dat u daar ook maar één handeling voor hoeft te verrichten tijdens het laden of uitdoseren. Omdat de vijzels van de voermengwagen op optimale snelheid draaien worden de voercomponenten altijd op de meest efficiënte manier gemengd.

Het Shifttronic-principe kennen we al van de Shifttronic 2- en 3-speed powershift reductiekasten die de Trioliet-techniek al jarenlang bewijzen op de grote voermengwagens die meestal intensief gebruikt worden onder zware omstandigheden. Met de Shifttronic 2 speed Compact profiteert u nu ook van de voordelen met een kleinere voermengwagen. Deze animatie laat zien hoe het principe werkt. 

*Als optie verkrijgbaar voor de Solomix ZK en VLH, 800, 1000, 1200, 1400, 1500, 1600, 1800, 2000 en 2400.

Lees verhaal: 25% minder dieselverbruik dankzij Shifttronic

Shifttronic Automatische reductiekast