Het laatste nieuws

Inbedrijfstelling Triotrac

Op 19 mei heeft Maatschap van der Wal in Boornbergum de zelfrijdende voermengwagen Triotrac in gebruik genomen. Deze 24 kuubs Triotrac is geleverd door Landbouwmechanisatiebedrijf Kuperus Oudehorne. De sleutels werden deze week officieel overhandigd door Gooitzen Wiebe Kuperus.

Al jaren een trouwe Trioliet gebruiker
Maatschap Haye en Hieke van der Wal gebruikt al sinds midden jaren negentig een Trioliet machine om de veestapel te voeren. Was het in het begin een Trioliet kuilvoersnijder (de zgn. Trioliet “Blockbuster”), sinds augustus 2003 is er gevoerd met de zelfladende voermengwagen Triomix S2 1600. 

Dagelijks werden er met de Triomix S2 vijf ladingen gemaakt voor de 200 melkkoeien, droogstaande koeien en jongvee. Inmiddels is het bedrijf doorgegroeid naar 350 melkkoeien en maakt de Triomix plaats voor de zelfrijdende voermengwagen. De Triomix S2 1600 is echter zeer goed bevallen. Volgens Haye was het in al die jaren de zuinigste machine op het erf. "De onderhoudskosten waren zeer laag. Het vaste stansmes is in ruim tien jaar slechts 1 keer vervangen!"

Volgens van der Wal senior is de keuze voor wederom een Trioliet machine een logische keus. “We hebben met de Trioliet kuilvoersnijder destijds een probleem gehad. Trioliet heeft daarop adequaat gereageerd door de machine terug te halen naar de fabriek, deze volledig aan te passen en weer als nieuw bij ons af te leveren. En dat alles kosteloos. We hebben dit zeer gewaardeerd en het geeft een groot vertrouwen in het Trioliet product.”

Triotrac 2 2400
De Triotrac 2 2400 is onder andere uitgevoerd met airco, 20 mm mengvijzels, een dwarsafvoerband aan de voorzijde én 2 ZK doseerschuiven aan de achterzijde en 4 wiel sturing. Door deze laatste optie is het eenvoudiger manoeuvreren in de voergang en bij de sleufsilo’s. Daarnaast heeft deze Triotrac een aparte weegindicator aan de rechter zijkant om exact te kunnen wegen tijdens het laden van stro en hooi. Een extra camera aan de rechter zijkant zorgt voor optimaal zicht tijdens het lossen.

De belangrijkste reden voor Van der Wal om de Triotrac aan te schaffen is om sneller en efficiënter te kunnen werken. Door de hoge capaciteit kan er sneller en secuurder geladen worden. Ook is een kuilhoogte van ruim 5 meter geen probleem voor de Triotrac.

Met de Triotrac worden gras, mais, bierborstel, stro en krachtvoer geladen.

Volgens Trioliet Rayon Manager Eef Kisteman is er nog een opmerkelijk feit te vertellen: ”We hebben de Triotrac nooit gedemonstreerd op het bedrijf van Mts. Van der Wal. Familie van der Wal is meegegaan naar een collega veehouder in de buurt die werkt met een Triotrac en aansluitend hebben ze de Triotrac besteld”. Als dat geen kwestie van vertrouwen is!

Kuperus Oudehorne
Voor Haye van der Wal is de service zeer belangrijk. Daarom is de Triotrac besteld via dealer Kuperus Oudehorne. Kuperus heeft inmiddels al een aantal Triotracs draaien en binnenkort wordt er weer een Triotrac uitgeleverd bij een loonwerker.

<link http: producten.trioliet.nl zelfrijders external-link-new-window externe link in nieuw>Meer info over Triotrac

Op de foto boven, v.l.n.r.: Jurjen de With (monteur Kuperus), Gooitzen Wiebe Kuperus, Haye van der Wal, Eef Kisteman, Teake Reijenga  en Robin Veldscholte (Trioliet after sales) en Bastiaan Uninge.