15/11/2016

Zilveren medaille voor Triomatic T40 New Edition automatisch voersysteem

Het nieuwe snijsysteem op de Triomatic T40 New Edition

Uitreiking zilveren medaille EuroTier Innovation Award 2016

Het winnende automatisch voersysteem op de EuroTier 2016

 

Het nieuwe snijsysteem op het automatisch voersysteem Triomatic T40 New Edition is bekroond met een zilveren medaille tijdens de EuroTier Innovation Award 2016 uitreiking. Uit 251 aanmeldingen heeft de onafhankelijke jury het nieuwe snijsysteem met cirkelvormige messen genomineerd voor de innovatieprijs. Doorslaggevend zijn de energie-, arbeids- en kostenbesparingen die het systeem opleveren. Het nieuwe snijsysteem snijdt het voer zeer nauwkeurig af met behoud van de voerstructuur en heeft bovendien lage energie- en onderhoudskosten.

 

Automatisch voersysteem Triomatic T40 New Edition

Dankzij de simpele, eenvoudige techniek van de cirkelvormige snijmessen verbruikt het systeem maar zeer weinig energie, slechts 0,5 tot 1,0 kWh per lading. Dat is een besparing van wel 50% ten opzichte van de bestaande (conventionele) systemen. De onderhoudskosten zijn ook lager in vergelijking tot de systemen van andere aanbieders en zelfs tot het vorige snijsysteem van de Triomatic T40. De nieuwe ronde snijmessen zijn bijvoorbeeld eenvoudiger uitwisselbaar. Er hoeven slechts vier schroeven losgedraaid te worden om het mes te kunnen wisselen.

 

Het enige automatische voersysteem met ronde messen

De Triomatic T40 New Edition is het enige automatische voersysteem met cirkelvormige snijmessen. De systemen van andere fabrikanten frezen of grijpen het voer met een happer. Snijden is de beste manier om de voerstructuur te behouden en de energiekosten laag te houden. De ronde snijmessen gaan moeiteloos door de kuilblokken, ronde – of vierkante balen, waarbij  het snijvlak stevig en intact blijft en broei wordt voorkomen.

Het nieuwe automatisch voersysteem met cirkelvorrmige messen is te zien op de EuroTier 2016 in Hannover (Dld.) van 15 t/m 18 november. Stand E17, hal 27.