30/09/2016

Trioliet wint EuroTier Innovation Award 2016

Cirkelvormige messen op het Triomatic T40 New Edition automatisch voersysteem

Om het winnen van de Award te vieren hebben de Triomatic R&D medewerkers een taart aangesneden met een groot uitgevallen "pizza-snijder" . Op de foto v.l.n.r.: Arjan Katier, Cees Liet, Lambert Pruntel, Henk Rozendom, Gerrit Oonk, Simon Scholten en Hans Pleijte.

Trioliet heeft de EuroTier Innovation Award 2016 gewonnen met het nieuwe snijsysteem op het automatisch voersysteem Triomatic T40 New Edition. Uit 251 aanmeldingen heeft de onafhankelijke jury de nieuwe cirkelvormige messen gekozen als een van de grote winnaars. Doorslaggevend zijn de energie-, arbeids- en kostenbesparingen die het systeem opleveren. Het nieuwe snijsysteem snijdt het voer zeer nauwkeurig af met behoud van de voerstructuur en heeft bovendien lage energie- en onderhoudskosten.

Dankzij de simpele, eenvoudige techniek van de cirkelvormige snijmessen verbruikt het systeem maar zeer weinig energie, slechts 0,5 tot 1,0 kWh per lading. Dat is een besparing van wel 50% ten opzichte van de bestaande (conventionele) systemen. De onderhoudskosten zijn ook lager in vergelijking tot de systemen van andere aanbieders en zelfs tot het vorige snijsysteem van de Triomatic T40. De nieuwe ronde snijmessen zijn bijvoorbeeld eenvoudiger uitwisselbaar. Er hoeven slechts vier schroeven losgedraaid te worden om het mes te kunnen wisselen.

De Triomatic T40 New Edition is het enige automatische voersysteem met cirkelvormige snijmessen. De systemen van andere fabrikanten frezen of grijpen het voer met een happer. Snijden is de beste manier om de voerstructuur te behouden en de energiekosten laag te houden. De ronde snijmessen gaan moeiteloos door de kuilblokken, ronde – of vierkante balen, waarbij  het snijvlak stevig en intact blijft en broei wordt voorkomen. 

Het automatisch voersysteem met nieuwe messen is te zien van 15 t/m 18 november op de EuroTier 2016 in Hannover (Dld). De EuroTier vakbeurs is een toonaangevend platform voor nieuwe producten en de Innovation Awards worden elke twee jaar uitgereikt aan de meest innovatieve producten. 

 

Trioliet
EuroTier 2016
15 – 18 November
Hal 27, Stand E17