9/06/2016

Open dag kaasboerderij Verweij

Op vrijdag 24 juni organiseert familie Verweij in Polsbroek een open dag. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe melkveestal, de nieuwe opslagloods en natuurlijk in de kaasmakerij. 

Het familiebedrijf heeft de afgelopen jaren een flink aantal innovatieve wijzigingen doorgevoerd. Dit alles met het oog op een efficiëntie bedrijfsvoering en zoveel mogelijk comfort voor de koeien. Zo werd er o.a. een vernieuwde MDV-stal gerealiseerd met een Cowhouse stalinrichting voor 550 koeien, een proefstal emissiearme EA-vloer en een Trioliet Triomatic T45 New Edition automatisch voersysteem met rijdende robot, geleverd door mechanisatiebedrijf De Bruijn. Dit geautomatiseerde voersysteem voert meer dan dertig keer per dag een vers rantsoen. Het continue aanbod van vers voer zorgt dat er geen selectiestrijd is tussen de koeien onderling en dat betekent rust in de stal. De 2x36 Boumatic melkput is voorzien van een beweegbare vloer en een nieuwe selectie- en behandelstraat, waardoor het nog makkelijker is om de koeien van elkaar te scheiden. Dus een moderne stal, voorzien van alle gemakken voor zowel de boer als de koeien.

Verder is de jongveestal, de opslagloods en de moderne kaasmakerij met gesloten wrongelbereider en automatische draineerbak te bewonderen. Kortom, genoeg te zien en te ontdekken voor de innovatieve melkveehouder.

 

Vrijdag 24 juni 2016
Tijd: 10.00 – 22.00 uur

Kaasboerderij Verweij
Zuidzijdseweg 142
3415 PS Polsbroek