24/09/2018

Nieuw: Solomix 3 New Edition mengwagens voor de grotere veebedrijven

Wij presenteren, als aanvulling op de huidige reeks 3-vijzel voermengwagens, een nieuwe serie; de Solomix 3 New Edition met een capaciteit van 27, 30 en 34m3. Met deze nieuwe serie voermengwagens richten we ons  op de grotere Europese rundveebedrijven vanaf ca. 180 koeien (GVE). 

We hebben al jarenlang ervaring met grote 3-vijzel voermengwagens, o.a. in Amerika waar veehouders zeer hoge eisen stellen aan de levensduur, betrouwbaarheid en mengkwaliteit van de mengwagen. Samen met de specifieke eisen en wensen van de grotere Europese melkveehouders hebben we besloten een nieuwe range van de Solomix 3 te ontwikkelen. 

Waar in de Verenigde Staten soms tot wel 12 uur per dag intensief met een voermengwagen gevoerd wordt, is dat in Europa niet tot nauwelijks het geval waardoor de huidige 3-vijzel X-range machines vaak te groot, te hoog en te zwaar gebouwd zijn voor Europese omstandigheden. Toch zijn hier steeds meer grote bedrijven met meer dan 180 GVE die het liefst met 1 of 2 ladingen per dag de hele veestapel willen voeren in verband met de vaak beperkt beschikbare arbeid. Om aan de vraag van deze bedrijven tegemoet te komen hebben we het programma 3-vijzelige voermengwagens nu uitgebreid met in totaal 3 verschillende Solomix 3 modellen. De machines hebben een lage bouwwijze en een lage laadhoogte, ideaal voor lage stallen. Er is keuze uit verschillende uitdoseervarianten; zijdoseerschuiven of voorlossend door middel van een dwarsafvoerband of een (gekromde) dwarsafvoerketting met of zonder side-shift. Met deze nieuwe Solomix 3 varianten is het mogelijk om een grote hoeveelheid vee te voeren met een relatief lichte trekker (140 – 160 pk). Dit bespaart aanzienlijk op brandstofkosten. Standaard worden de voermengwagens geleverd met een schakelbare reductiekast met koelsysteem. Bovendien voldoet de breedte van de wagen aan de Europese eisen voor wegtransport.

Voordelen:
- Lage bouwwijze:
* Eenvoudig te laden met relatief kleine shovel
* Ideaal voor grote bedrijven met één of meerdere lage stallen
- Dual flow mengprincipe: door de speciale vorm van de mengkuip in combinatie met de
        gepatenteerde inserts wordt het voer zowel verticaal als horizontaal gemengd. Sneller mengen met 
        minder vermogen; extra belangrijk bij lagere 3-vijzel voermengwagens!
- Brandstofbesparing door lage vermogensbehoefte; benodigd tractorvermogen vanaf 140 PK.
- Standaard extra dikke 22 mm Long Life vijzels voor een lange levensduur;
- Zware 1000 RPM aandrijflijn; een bewezen betrouwbare heavy-duty aandrijflijn;
- Voldoet aan de Europese eisen voor wegtransport;

EUROTIER 2018 :              Hal 27 Stand E25