19/10/2017

Een eerste stap in voermanagement

TFM Tracker™ (Trioliet Feed Management) is een voermanagementsysteem dat melkveehouders een totaaloplossing biedt om het voerproces te beheersen en tegelijk de voerefficiëntie en melkproductie te verbeteren. Trioliet presenteert nu TFM Tracker™ Basic, de nieuwe instapversie van TFM Tracker™ Dairy.

Zie in één oogopslag wat de drogestof opname per koe is

Veehouders krijgen de informatie die ze nodig hebben

TFM Tracker laat zien hoeveel voer er geladen is

Wissel rantsoenen en diergroepen uit met de weegcomputer

TFM Tracker weet precies wat er gevoerd is

De koeien krijgen exact wat ze nodig hebben

 

Inzicht in DS-opname en laadnauwkeurigheid 

TFM Tracker™ Basic is ideaal voor veehouders die een eerste stap willen maken op het gebied van voermanagement. Het is een eenvoudig en overzichtelijk systeem waarmee je de voercomponenten, rantsoenen en diergroepen kunt programmeren op de computer en de gegevens vervolgens middels een USB-stick kunt uitwisselen met de weegcomputer op de voermengwagen. In een tweetal rapportages zie je in één oogopslag hoeveel voer er daadwerkelijk geladen en gevoerd is ten opzichte van het geplande rantsoen en weet je wat de drogestofopname per koe is. Hierdoor kun je bijsturen indien nodig, zonder veel verstand van computers te hebben.  

Een stap verder

Mochten er in de toekomst meer functionaliteiten gewenst zijn dan kan TFM Tracker™ Basic eenvoudig worden geüpgraded naar Lite, Pro of Pro+. Je kunt dus kiezen hoe uitgebreid het pakket moet zijn om aan de eisen op het bedrijf te voldoen. Uiteraard geldt hoe uitgebreider het pakket, des te meer mogelijkheden het biedt. Vanaf Lite zijn bijvoorbeeld ook de exacte voerkosten inzichtelijk. Pro+ gaat nog een stap verder en is bijvoorbeeld te koppelen met bedrijfsmanagementprogramma’s (o.a. DeLaval, Lely, DMS, Uniform Agri, Lemmer-Fullwood, GEA etc.), waardoor wijzigingen in koegroepen slechts op één plek ingevoerd hoeven te worden en de melkproductie direct aan de voergift gekoppeld is waardoor de voerefficiency eenvoudig te bepalen is. 

Voor melkveehouders, vleesveehouders en loonvoerbedrijven

Naast de voermanagementsystemen voor melkveehouders  biedt Trioliet ook voermanagementsystemen die, door het toevoegen van bepaalde functionaliteiten, specifiek zijn toegespitst op vleesveehouders (TFM Beef Tracker™) of loonvoerbedrijven (TFM Tracker™ Contractor).

Krijg ook meer grip op de voerkosten, reduceer de hoeveelheid restvoer en verbeter de productie met de managementtool van Trioliet: TFM Tracker™. Want: meten is weten!

 

Eigenschappen TFM Tracker™ Dairy Basic voermanagementsysteem

Gegevensoverdracht via USB stick

Communiceert met Triotronic 3610V en Triotronic 7600T weegindicator

Windows-based software

Makkelijk te upgraden naar Lite, Pro of Pro+

2 Overzichtelijke rapportages:

o DS opname per dier

o Laadrapportage (gepland/geladen)

Geen jaarlijkse licentiekosten

o 3 maanden helpdesk ondersteuningen na ingebruikname


Prijs:  € 576,- (excl. BTW)

 

Overzicht TFM Tracker™ pakketten:

Melkveehouders (TFM Tracker™ Dairy):

Vleesveehouders (TFM Beef Tracker™)

Loonvoerbedrijven (TFM Tracker™ Contractor)