Leesvoer

Lees hier artikelen over interessante thema’s omtrent het voeren van (rund)vee. Onderwerpen die veehouders bezighouden. Hoe zorg ik dat het rantsoen goed gemengd is zodat mijn koeien alle vitamines en mineralen binnenkrijgen? Waar moet ik op letten bij het gebruik van een voermengwagen? Hoe kan ik bedrijfseconomisch het beste voeren? En is een voerrobot iets voor mij? Je vindt hier allerlei informatie en antwoorden op diverse vragen. Blijft een vraag onbeantwoord of wil je meer weten over het voeren van (rund)vee? Neem dan gerust contact met ons op, we zullen je zo snel mogelijk antwoorden. 

 > Contact

Thema
artikelartikelen

Voereffieciëntie

Voorkom schommelingen in melkproductie bij geiten

“Het grootste voordeel is dat ik altijd een consistent rantsoen kan voeren”, vertelt Ewald Gersthofer, geitenhouder in Oostenrijk.

Verbeter de voernauwkeurigheid met geautomatiseerde stationaire voermenger

Bij Vir-Clar Farms hebben ze de voertijd met ongeveer 2 tot 3 uur per dag weten te verkorten door automatisering in hun voordeel te laten werken. Grant Grindstead: “We hebben gekeken naar manieren om…

Zo haal je meer uit ruwvoer volgens Harrald Helmers

Voeren kan op verschillende manieren. Lees hier hoe deze melkveehouder in de praktijk zorgt dat zijn koeien het beste krijgen.

Met goed voermanagement kan kostprijs omlaag

Een voermanagementprogramma doet in feite niets anders dan het rantsoen dat vooraf bepaald en geprogrammeerd is, vergelijken met wat er daadwerkelijk is gevoerd. Met die gegevens kun je als veehouder…

Een eerste stap in voermanagement

TFM Tracker™ (Trioliet Feed Management) is een voermanagementsysteem dat melkveehouders een totaaloplossing biedt om het voerproces te beheersen en tegelijk de voerefficiëntie en melkproductie te…

Beperk het voerverlies van kuil naar stal

De voerkosten op rundveehouderijbedrijven zijn de grootste kostprijscomponent van melk en/of vlees. Trioliet houdt zich continu bezig met het verbeteren van haar voersystemen voor de rundveehouderij…

Haal meer uit ruwvoer met automatisch voersysteem

Automatisch voeren lijkt in eerste instantie misschien duur, maar wanneer men naar de jaarlijkse kosten kijkt is het toch goedkoper dan conventioneel voeren. Bovendien zijn de voertechnische aspecten…

Bekijk alle artikelen

Mengkwaliteit

“Het hele jaar door een stabiel rantsoen”

“Ondanks verschil in graskwaliteit toch het hele jaar door een stabiel rantsoen”, vertelt melkveehouder Hans Ulberg.

Melkveehouder Kennton Benneth over zijn nieuwe Solomix 2 voermengwagen

Melkveehouder Kennton Benneth vertelt waarom hij koos voor compact voeren met de Solomix 2 voermengwagen.

Op deze posities plaats je de messen in je voermengwagen het beste

Voor een goed mengresultaat is het belangrijk dat de juiste messen op de juiste posities gemonteerd worden. Zo vraagt de verwerking van ronde balen bijvoorbeeld lange i.p.v. korte messen op bepaalde…

Elke hap is hetzelfde

Het toepassen van de compact voeren theorie kan op verschillende manieren. Lees hier hoe deze melkveehouder baat heeft bij zijn manier van compact TMR voeren.

Meer stabiliteit over de hele koppel

Lees hier hoe deze melkveehouder baat heeft bij zijn manier van compact TMR voeren.

 

Compact voeren om selectiegedrag van koeien te voorkomen

Melkveehouders zoeken continu naar manieren om voerselectie tegen te gaan, de gezondheid van de dieren te verbeteren en de productie te verhogen. Compact voeren lijkt een oplossing te bieden in de…

Dual Flow mengprincipe

Onze voermengwagens hebben een extra goede mengwerking dankzij de speciale vorm van de mengkuip en de unieke Twin Stream vijzels. De mengwagens zijn ontworpen om het bete mengresultaat te behalen.

Do…

5 belangrijke redenen om de messen in je mengwagen regelmatig te controleren

Het is verstandig om de messen in de voermengwagen regelmatig te controleren op slijtage. Kapotte of versleten messen kunnen namelijk een heleboel onvoorziene kosten met zich meebrengen, terwijl die…

"Ik heb wel eens gedacht: dat had ik eerder moeten doen”

Melkveehouder Pieter Delisse over het belang van scherpe vijzelmessen

Geheel of gedeeltelijk gemengd voeren?

De voor- en nadelen van TMR en PMR voeren

Het belang van de juiste laadvolgorde

Elke veehouder wil het beste voor zijn dieren. Een comfortabele stal, een fijn klimaat, voldoende water en natuurlijk een goed rantsoen. Zo ook melkveehouder Bert Versteeg die samen met zijn vrouw…

Bekijk alle artikelen
Thema
artikelartikelen
Thema
artikelartikelen

Voerstuctuur

Stansmes laat voerstructuur en kuilwand intact

Melkveehouder Jan Vlooswijk is al ruim twee decennia gecharmeerd van zelfladende voertechniek. Hij begon in de jaren negentig met een zelfladende uitkuil- en doseermachine en voert vandaag de dag met…

Triotrac zelfrijder gekozen vanwege de zeer hoge uitkuilcapaciteit en de standaard vierwielaandrijving

"Het laden gaat heel makkelijk, snel en bovendien hoeft er nauwelijks geveegd te worden. Ook het onderhoud van de machine is eenvoudig", volgens de gebroeders Wester.

Juiste manier van uitkuilen bespaart duizenden euro's

De manier van opslag en de wijze van in- en uitkuilen zijn belangrijke factoren als het gaat om het beperken van voerverliezen. Het inkuilen gebeurt meestal zorgvuldig want een veehouder is zich…

Bekijk alle artikelen

Tijdsbesparing

Melkveebedrijf het Ommerkanaal voert al 15 jaar automatisch

Het is altijd een gezellig weerzien met de familie Petter en Herman van Dijk op melkveebedrijf het Ommerkanaal in Ommen. Aan de keukentafel zitten Henry en Arie Petter en nadat ze de gasten een…

Minder restvoer met Triomatic automatisch voersysteem

  • Bedrijf: Maatschap Deiman-Ottens
  • Aantal koeien: 530, waarvan 250 melkkoeien (waaronder 30 droge koeien), 180 stuks jongvee en 100 stiertjes.
  • Aantal voerbeurten per dag: 34, verdeeld over de…

“Het voeren gaat in elk geval gewoon door”

Familie Altemeyer
Aantal meststieren: 360 stuks
Rantsoen: mais + krachtvoer + gras + mineralen
Voersysteem: Triomatic T30 met WP 2 300 voerrobot

Berthold en Nina Altemeyer uit het Duitse Salzbergen…

Meer geiten, minder werk

Geitenmelk is hot. De vraag naar geitenmelk is de laatste jaren alleen maar gestegen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Azië en de Verenigde Staten is deze trend zichtbaar. Mensen met een lactose…

770 koeien voeren en 3 stallen instrooien in slechts 3 uur

Melkveehouder Henrik Terkelsen uit Zuid-Denemarken is net klaar met het bouwproject op zijn bedrijf. Hij bouwde een nieuwe stal en breidde zijn veestapel uit naar 770 melkkoeien. Voor hem een mooi…

Bekijk alle artikelen
Thema
artikelartikelen
Thema
artikelartikelen

Dierenwelzijn

Magneet in voermengwagen voorkomt scherp-in

Naar schatting raken jaarlijks zo’n 12.000 koeien gewond door het eten van zwerfafval dat in hun voer terecht is gekomen. Nog eens vierduizend koeien overlijden als gevolg van scherp-in. De…

Bekijk alle artikelen

Brandstofbesparing

30 kuubs voermengwagen met Shifttronic 3-speed uitgeleverd aan "Westerkamp-Holsteins" in Shirtingen (Sleeswijk-Holstein/D.).

De familie Saß-Hauschildt heeft gekozen voor een voermengwagen van 30 cbm. Waarom kozen ze voor een Trioliet voermengwagen?

Perfect mengsel met lichte trekker en grote voermengwagen

Shifttronic powershift maakt de combinatie van een kleine tractor en een grote voermengwagen mogelijk.

25% minder dieselverbruik dankzij Shifttronic

Melkveehouder Cees Middelweerd verbruikt tegenwoordig nog maar tien i.p.v. dertien liter diesel per uur met zijn 24-kuubs voermengwagen. Hij maakt twee ladingen per dag om zijn 350 melkkoeien te…

Allereerste Triotrac na 9,5 jaar en 21.000 werkuren met pensioen

Agrargenossenschaft Niederseidewitz in Bahretal (Duitsland) voert al bijna tien jaar met een Triotrac zelfrijdende voermengwagen van Trioliet. De eerste Triotrac zelfrijder van Niederseidewitz ging…

Bekijk alle artikelen
Thema
artikelartikelen